Nieuwsbrief

Acties jubileummaand

Deze maand vieren wij als bedrijf ons 60-jarig jubileum. Natuurlijk zijn er aan deze feestelijke maand verschillende acties verbonden waardoor u ook profiteert van dit prachtige diamanten jubileum.

Kortingsactie
Een diamanten jubileum kan voor u en ons natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan. Daarom krijgt u in de maand oktober ter gelegenheid van ons 60-jarig jubileum bij besteding van minimaal 300 euro maar liefst 60 euro korting. Deze actie duurt tot en met 31 oktober.

Kinderbestekjes
Kinderen die op 2 oktober 2019 geboren zijn, krijgen gratis een Nijntje kinderbestekje inclusief gravure van ons cadeau. Dit bestekje kunt u als ouders of familie van het kind ophalen op vertoon van legitimatiebewijs en het geboortekaartje. Deze actie duurt tot en met 31 oktober.

Geboren op 2 oktober 1959
Horlogerie van Manen wil haar geboortedag niet alleen voor zichzelf houden. In Nederland zijn er uiteraard meer mensen die op 2 oktober 1959 geboren zijn en Horlogerie van Manen wil haar 60e verjaardag graag met hen vieren. Daarom krijgen alle mensen in Nederland, die op 2 oktober 1959 geboren zijn, op vertoon van hun legitimatiebewijs een waardebon van 60 euro cadeau. Deze actie duurt tot en met 31 oktober.

Al 57 jaar melodieën over Veenendaal

Dag in, dag uit strooien de klokken van Horlogerie van Manen haar vrolijke klanken over het centrum van Veenendaal, al bijna 60 jaar lang. Maar wat is nu eigenlijk het verhaal achter het carillon?

Wist u dat de klokken van het carillon door dezelfde klokkengieter zijn gegoten als de klokken van de Nôtre Dame? In 1962 werden de allereerste klokjes aan de muur van Horlogerie van Manen bevestigd, en sindsdien zijn ze niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Dag in, dag uit strooien zij haar vrolijke klanken over het centrum van Veenendaal en maken de Mexicaan, Amerikaan, Engelsman en Nederlander trouw hun rondje.

Toch is het carillon niet altijd hetzelfde gebleven. Nu zitten er bijvoorbeeld maar liefst 16 klokken in het carillon, terwijl dat er in eerste instantie veel minder waren. De zwaarste klok van het carillon, die het slagwerk verzorgt, weegt maar liefst 34 kilo! Doordat er nu zoveel klokken inzitten kan het carillon werkelijk alle liedjes ten gehore brengen en geniet het winkelende publiek dagelijks van de leukste liedjes.

Horlogerie van Manen jubileum horloge

In samenwerking met Raymond Weil hebben wij ter gelegenheid van het jubileum ook een speciaal jubileumhorloge ontworpen. Het horloge berust in de basis op een Raymond Weil-horloge uit de Maestro-collectie, maar is zodanig gepersonaliseerd dat het nu een echte Horlogerie van Manen-editie is.

Het verhaal van Raymond Weil begon in 1976, midden in een zware crisis voor de horlogemakersindustrie. Al snel groeide het merk en werd het links en rechts bejubeld door verzamelaars, connaisseurs en horlogemakers. Sindsdien is het bedrijf blijven groeien en nu is Raymond Weil al tientallen jaren één van de vlaggenschepen van de Zwitserse horlogemakersindustrie. Het bijzondere aan Raymond Weil is dat het ook sinds de oprichting in handen is geweest van de eigen familie. Inmiddels is de derde generatie familie in het bedrijf werkzaam.

Het was omwille van dit verhaal dat Rijk van Manen, zelf zoon van de oprichter en nu de huidige eigenaar van Horlogerie van Manen, besloot om samen met Raymond Weil een eigen jubileumhorloge te ontwerpen en produceren. Samen met de creative designer van Horlogerie van Manen werden de eerste ontwerpen op papier gezet. Veel ontwerpen verdwenen, maar één uitzonderlijk mooi en subtiel ontwerp bleef over. Dit ontwerp werd uitgewerkt en in zeer beperkte oplage geproduceerd. Het horloge berust in de basis op een Raymond Weil-horloge uit de Maestro-collectie, maar is zodanig gepersonaliseerd dat het nu een echte Horlogerie van Manen-editie is.

Voorzien van vele details, zoals de jaartallen op de indexrand, het getal ‘60’ in plaats van ‘12’ en de bedrukte achterkant maken het horloge uniek en bijzonder. Of zoals Rijk van Manen het zelf zegt: ‘Het horloge heeft een bijzonder verhaal te vertellen; het leeft en in dit horloge komt zestig jaar Horlogerie van Manen samen’.

Gouden jubileum ring met unieke ‘toren’ zetting

De ring die van goud gemaakt is en waar elke kleur steen of diamant in gezet kan worden is uniek. Dit komt doordat het een speciale, voor dit 60-jarig jubileum ontworpen ‘toren’ zetting heeft. In deze zetting is vier keer de toren van Horlogerie van Manen verwerkt.

Naast het horloge hebben wij ook een speciale jubileumring laten maken. Een 60-jarig jubileum is een diamanten jubileum en dat is Horlogerie van Manen niet ontgaan. Horlogerie van Manen houdt van diamant en wil dat in deze vreugdevolle tijd graag met u delen. Daarom is alles uit de kast getrokken om naast een fantastisch jubileumhorloge ook een prachtig sieraad te ontwerpen.

Voor het ontwerp van de ring is enkel goud en diamant gebruikt. Goud vanwege het tijdloze en duurzame karakter en diamant vanwege het diamanten jubileum en het feit dat het de meest aansprekende en mythische steen is die er bestaat. Combineer deze materialen met elkaar en u heeft een unieke en prachtige ring.

De ring, met een zogeheten ‘toren’ zetting, is uniek omdat in de zetting vier keer de toren van Horlogerie van Manen verwerkt is. Het klokje wat bovenop de toren staat, is heel subtiel verwerkt in de pootjes van de zetting en gezamenlijk houden de klokjes de diamant stevig vast, net zoals Horlogerie van Manen haar 60 jaar historie omarmt.